Bachelor Klimatisering - Vives Hogeschool

De start van de zomervakantie betekent eveneens aftellen naar het nieuwe schooljaar. Weet jij of je zoon/dochter nog niet welke richting in te slaan, dan helpen we graag kiezen. Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden.  
 
In deze zomerrubriek “Opleiding in de kijker” stellen we wekelijks één of meerdere opleidingen voor. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin je je niet zal vervelen. 
 
Een Bacheloropleiding in de klimatisering is een praktische opleiding maar bevat meer theorie dan de graduaatsopleiding HVAC-systemen. Je leert er over de nieuwe technologieën alsook de uitdagingen om de klimaatopwarming te beheersen. Zo leer je koelinstallaties ontwerpen, onderdelen selecteren en installaties in bedrijf stellen. Bovendien kan je alle certificaten behalen die je in het werkveld nodig hebt. Niet alleen nieuwe technologieën, de steeds evoluerende wetgeving, werken met de nieuwe koudemiddelen en de moderne IT-applicaties behoren tot het programma.  
 
Kortom, een boeiende en gevarieerde opleiding waar theorie en praktijk elkaar afwisselen om de uitdagingen van de toekomst te beheersen. Je beëindigt de opleiding met een Bachelorproef waar je aantoont dat je de competenties beheerst en klaar bent voor de arbeidsmarkt.  
 
Na deze boeiende opleiding met veel afwisseling kan je zo aan de slag. De vraag uit het werkveld naar Bachelors in de Klimatisering is namelijk heel erg groot. Voor veel koeltechnische bedrijven is deze opleiding de minimum maatstaf om bij hen aan de slag te gaan. 
 
Deze opleiding is geschikt voor studenten met een diploma secundair onderwijs, vanaf 18 jaar. De opleiding start op 15 september en duurt 3 jaar.  
 
Na het beëindigen van deze opleiding kan je aan de slag als servicetechnicus, maar evenzeer kom je terecht in een studiebureau waar je volledige installaties ontwerpt, berekent, selecties en offertes maakt. Werfleider behoort, na een paar jaar ervaring, ook tot de mogelijkheden. Na deze opleiding kan je ook nog verder studeren om een masterdiploma te behalen. 
 
Alle info over de opleiding vind je op https://www.vives.be/nl/technology/klimatisering. Meer info? Neem gerust contact op via stefaan.carlier@vives.be of 0474 68 67 08 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.