Opleiding Koeltechnicus, inclusief certificering categorie 1 - VDAB

In deze zomerrubriek “Opleiding in de kijker” stellen we wekelijks één of meerdere opleidingen voor. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin je je niet zal vervelen. 
 
Koeltechniek is een zeer uitdagende en boeiende sector met heel wat variatie en nieuwe technologieën.
De sector is continu in beweging waardoor je je geen moment zal vervelen. Koeltechniek is een knelpuntberoep.
Er is meer vraag naar koeltechniekers dan er koeltechniekers zijn. Met de energietransitie wordt verwarmen door middel van een warmtepomp komende jaren meer de regel dan de uitzondering.
Kortom werk verzekerd. Als koeltechnieker is een goede kennis van elektriciteit noodzakelijk. Instellingen, aansturingen en storingen hebben dikwijls een elektrische oorsprong. 
 
De opleiding “Koeltechnicus” kan je volgen bij de VDAB in Antwerpen en Brugge. Deze opleiding is gratis voor werkzoekenden (ingeschreven bij VDAB) en IBO – studenten. 
De opleiding is modulair opgebouwd en start op aanvraag. Ze duurt ongeveer 6 maanden. Na het beëindigen van de opleiding kan je aan de slag als koeltechnicus in diverse branches van de sector. (industriële & commerciële koeling, warmtepompen, HVAC, ...) 
 
Alle info over de opleiding vind je op https://www.vdab.be/. Meer info? Neem gerust contact op via enid.desutter@vdab.be of Tel. 03 202 14 05. 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.