Opleiding Koeltechnicus, inclusief certificering categorie 1 - VDAB

De vakantie is volop aan de gang maar wij denken alvast aan het nieuwe school- en academiejaar. Voor studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze, plaatsen we graag koeltechnische opleidingen in de kijker. Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden. Je mag je de hele vakantie lang verwachten aan nieuwsbrieven waarin we wekelijks één of meerdere opleidingen voorstellen. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin jij je niet zal vervelen.  
 
Koeltechniek is een zeer uitdagende en boeiende sector met heel wat variatie en nieuwe technologieën. De sector is continu in beweging waardoor je je geen moment zal vervelen. Koeltechniek is een knelpuntberoep. Er is meer vraag naar koeltechniekers dan er koeltechniekers zijn. Met de energietransitie wordt verwarmen door middel van een warmtepomp komende jaren meer de regel dan de uitzondering. Kortom werk verzekerd. Als koeltechnieker is een goede kennis van elektriciteit noodzakelijk. Instellingen, aansturingen en storingen hebben dikwijls een elektrische oorsprong. 
 
De opleiding “Koeltechnicus” kan je volgen bij de VDAB in Antwerpen. Deze opleiding is gratis voor werkzoekenden (ingeschreven bij VDAB) en IBO – studenten. 
 
De opleiding is modulair opgebouwd en start op aanvraag. Ze duurt ongeveer 6 maanden. Na het beëindigen van de opleiding kan je aan de slag als koeltechnicus in diverse branches van de sector. (industriële & commerciële koeling, warmtepompen, HVAC, ...) 
 
Alle info over de opleiding vind je op https://www.vdab.be/opleidingen/aanbod/O-AMI-198000/cursus/C-AMI-132868/Technicus_koeltechnieken-ANTWERPEN. Meer vragen? Contacteer dan gerust Enid De Sutter via enid.desutter@vdab.be of 03 202 14 05. 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.