Opleiding Koelinstallaties - kOsh (katholiek Onderwijs Stad Herentals)

De start van de zomervakantie betekent eveneens aftellen naar 1 september. Weet jij of je zoon/dochter nog niet welke richting in te slaan, dan helpen we graag kiezen. Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden. 
In deze zomerrubriek “Opleiding in de kijker” stellen we wekelijks één of meerdere opleidingen voor. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin je je niet zal vervelen. 
 
Studeren voor koelinstallateur/koeltechnieker biedt een specifieke maar toch brede vorming aan. Je leert aan de hand van technische informatie en schema's koelinstallaties installeren en onderhouden, rekening houden met de vigerende regelgeving. Belangrijk hierbij is dat je veilig en kostprijsbewust leert werken, waarbij eveneens de nodige aandacht besteed wordt aan het milieu. Via stages maak je kennis met de bedrijfscultuur van een installatiebedrijf of onderhoudsbedrijf in koelinstallaties. 
 
De opleiding “Koelinstallaties” kan je volgen aan kOsh - katholiek Onderwijs Stad Herentals. Deze opleiding is geschikt voor leerlingen derde graad met een A-finaliteit. 
 
De opleiding start in september 2023 en loopt tot juni 2024. Na het zesde jaar studeren leerlingen af als koelinstallateur. Daarna kan men aan de slag in een koeltechnisch bedrijf.
Leerlingen die ook als koeltechnicus aan de slag willen, vervolledigen best het zevende specialisatiejaar “Koeltechnische Installaties”.
Deze opleiding is niet alleen interessant voor leerlingen die de derde graad koelinstallaties hebben voltooid, maar ook voor leerlingen die een opleiding met elektrische achtergrond hebben voltooid. 
 
Alle info over de opleiding vind je op www.kosh.be. Meer info? Neem gerust contact op via scheppersstraat@kosh.be of Tel. 014 24 85 20. 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.