Graduaatsopleiding + navormingen - Vives Hogeschool

De start van de zomervakantie betekent eveneens aftellen naar het nieuwe schooljaar. Weet jij of je zoon/dochter nog niet welke richting in te slaan, dan helpen we graag kiezen. Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden.  
In deze zomerrubriek “Opleiding in de kijker” stellen we wekelijks één of meerdere opleidingen voor. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin je je niet zal vervelen. 
 
Graduaat HVAC-systemen 
Deze opleiding is geschikt voor studenten met een secundair diploma vanaf 18 jaar. De opleiding start op 15 september en duurt 2 jaar. 
De graduaatsopleiding HVAC-systemen is een heel praktische opleiding waarbij je alle certificaten behaalt die je in het werkveld nodig hebt. De opleiding is opgebouwd uit kleine, beheersbare leereenheden
Alle theoretische kennis wordt aangeleerd vertrekkende vanuit de praktijk en een derde van de opleiding gebeurt via werkplekleren. Je leert de job als het ware on the field. Zo ben je onmiddellijk inzetbaar in het bedrijf waar je jouw stage volgde. Je maakt een praktisch eindwerk waarmee je aantoont dat je de nodige competenties en vaardigheden beheerst.  
Koeltechnische bedrijven zijn al jaren op zoek naar deze profielen. Deze opleiding is dan ook enorm gegeerd op de arbeidsmarkt. Na deze opleiding kan je aan de slag als koeltechnisch monteur, onderhoudstechnicus of servicetechnicus. Je kan ook verder studeren voor Bachelor Klimatisering of andere hogere studies. 
 
Navormingen 
Vives kortrijk biedt doorheen het hele jaar verschillende navormingen aan voor installateurs: Basis koeltechniek voor de CV-installateur, erkend koeltechnicus cat. I, airco-energiedeskundige en Rescert warmtepomptechnicus. 
Levenslang leren is noodzakelijk want de technologie staat niet stil. Aangepaste wetgevingen dagen ons steeds opnieuw uit om mee te zijn. Grondstoffen worden schaarser dus moeten we er zuinig mee omgaan. De verschillende navormingsopleidingen spelen hierop in. Hernieuwbare energieën als de warmtepompen worden door de overheid gepromoot. Installateurs dienen omgeschoold te worden. De weg naar de natuurlijke koudemiddelen, de uitdagingen van morgen, worden in deze opleidingen aangeleerd. 
 
Alle info over de opleiding vind je op https://www.vives.be/nl/technology/hvac-systemen en https://www.vivestechnology.be/nl/opleidingen/locatie=kortrijk. Meer info? Neem gerust contact op via stefaan.carlier@vives.be of 0474 68 67 08 
 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.