Bachelor Elektromechanica, afstudeerrichting klimatisering - HoGent

De vakantie is volop aan de gang maar wij denken alvast aan het nieuwe school- en academiejaar. Voor studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze, plaatsen we graag koeltechnische opleidingen in de kijker. Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden.
Je mag je de hele vakantie lang verwachten aan nieuwsbrieven waarin we wekelijks één of meerdere opleidingen voorstellen. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin jij/je student zich niet zal vervelen.  
 
Ben jij gefascineerd door de wondere wereld van techniek, wil je actief meewerken aan de klimatisatie van de toekomst en heb je geen gebrek aan technisch skills, dan is een opleiding in de Elektromechanica met afstudeerrichting Klimatisering echt iets voor jou! De vraag naar professionals op het gebied van klimatisatie is de afgelopen jaren sterk toegenomen en zal naar verwachting blijven groeien. Met de toenemende bewustwording van energie-efficiëntie en milieuvriendelijke oplossingen is er een grotere behoefte aan experts die kunnen bijdragen aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van klimaatsystemen. Door te kiezen voor een opleiding in klimatisatie kun je leren hoe je systemen kan ontwerpen en optimaliseren die minder energie verbruiken, het comfort verhogen en de impact op het milieu verminderen. Je draagt bij aan de overgang naar duurzamere praktijken en aan het verminderen van de CO2-uitstoot. 
 
Deze opleiding is een aanrader voor studenten 18+, afgestudeerden secundair én personen die op een later moment in hun leven een bachelor willen behalen. De opleiding loopt in totaal 3 jaren. Het eerste academiejaar loopt van 25 september 2023 tot en met 1 juli 2024. 
 
Na het slagen voor de opleiding behaal je een diploma “Bachelor elektromechanica” en kan je aan de slag binnen de klimasector, een bachelor na bachelor of schakelprogramma tot master volgen. 
 
De opleiding kost 1100 euro per academiejaar met een vermindering voor (bijna)beursstudenten. Je moet rekening houden met +/- 200 euro bijkomende kosten per academiejaar. Voor het volgen van de opleiding is een laptop vereist.  
 
Alle info over de opleiding vind je op www.hogent.be/opleidingen/bachelors/elektromechanica/. Meer info? Neem gerust contact op via wim.deschrijver@hogent.be


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.