Professionele bachelor Energietechnologie - Thomas More Geel

De start van de zomervakantie betekent eveneens aftellen naar 1 september. Weet jij of je zoon/dochter nog niet welke richting in te slaan, dan helpen we graag kiezen.
Koeltechniek is immers een reuze interessant vak met heel wat mogelijkheden.  
 
In deze zomerrubriek “Opleiding in de kijker” stellen we wekelijks één of meerdere opleidingen voor. Stuk voor stuk boeiende opleidingen waarin je je niet zal vervelen. 
 
Op zoek naar een brede basis om elektrische energie, duurzaamheid en warmte en koeling onder de knie te krijgen?
Dan is de bacheloropleiding “Energietechnologie” met afstudeerrichting “Warmte & Koeling” zeker iets voor jou!
In fase 1 bekijken we de herkenbare residentiële situaties en technieken, onderbouwd door theorie en bevestigd door praktijk.
Na het eerste jaar kan je kiezen uit: "Elektrische energie", "Duurzame energie en klimaat" of "Warmte en koeling". In het keuzetraject "Warmte en koeling" ligt de focus op de werking van verwarming-, ventilatie- en koelinstallaties.
Je leert de installaties tot in het detail te begrijpen zodat je installaties kan ontwerpen en analyseren.
Tijdens de interactieve labo's voer je metingen uit op toepassingen en componenten die in de praktijk gebruikt worden om te analyseren of de installatie correct werkt. Tijdens bedrijfsbezoeken en de stage kom je in contact met bedrijven en leer je hoe het er in een bedrijf aan toe gaat, zodat je met de nodige voorkennis je eerste stappen in het werkveld kan zetten. 
 
De bacheloropleiding “Energietechnologie” met afstudeerrichting “Warmte & Koeling” kan je volgen aan hogeschool Thomas More Kempen.
Deze opleiding is geschikt voor jongeren vanaf 18 jaar met een diploma secundair onderwijs. 
 
De opleiding start half september 2022 en heeft een looptijd van 3 jaar. Na de opleiding kan je alle richtingen uit. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als service technieker HVAC installaties, werfvoorbereider, calculator, projectleider, … Na een opleiding professionele bachelor is het ook mogelijk te schakelen naar een masteropleiding: Industriële Ingenieurswetenschappen - Energie aan de KUL, campus Geel. 
 
De opleiding kost ongeveer 1.000 euro per jaar (incl. administratie en cursusmateriaal) met een vermindering voor (bijna)beursstudenten. 
 
Alle info over de opleiding vind je op www.thomasmore.be/. Meer info? Neem gerust contact op via peter.alen@thomasmore.be of Tel. 0478 36 59 99. 


* U moet ingelogd zijn om bestanden te kunnen downloaden. Maak nieuwe account aan.